12.07.2022

Даамдуу, бирок тузу аз!

Үйдө жасалган тамактын даамын жакшыртуунун бирден-бир жолу бир чымчым туз кошуу сыяктуу сезилиши мүмкүн, бирок тамактын даамын жакшыртуунун башка жолдору да бар!


Тузду азыраак колдонууга жардам бере турган жөнөкөй кеңештер:

·         тузду чили калемпири, цитрус жемиштери, көк чөптөр, сарымсак, кара мурч жана жыпар жыттуу кошулмалар менен алмаштыруу;

·         соя соусу, кетчуп жана салат үчүн аралашма сыяктуу соустарды азайтыныз, алардын курамында туз көп болушу мүмкүн.

·         Тамак-аш жана шорпону тузун аз кылып бышыргыла.

Туздун БАРДЫК түлөрү тең баары бир натрий  экенин эсинизден чыгарбаныз (ал тургай деңиз, таш жана кызгылт туз!). Бирок мала туздуу даамга көнүү үчүн бир аз көбүрөөк убакыт керек болгондор үчүн натрийди аз камтыган альтернативалар бар.
 

Туз жөнүндө маалымат берүү жумалыгы бизге тузсуз даамдуу жашоону баштоого жардам берет!